25.03.2011

Digitální věk kin

Digitální technologie dramaticky mění a ovlivňují tradiční metody financování, distribuce a marketingu filmů. Digitalizace kin tak přináší nejen nové možnosti projekce, ale i distribuce obsahu a výrazně rozšiřuje i programovou nabídku digitalizovaných kin. Současně se mění i způsob, jakým filmoví diváci vnímají obsah filmů.  Zúčastněte se semináře dne 15. dubna 2011, kde se dozvíte o tom, jak v této době oslovit filmového diváka.

 

Digitální technologie dramaticky mění a ovlivňují tradiční metody financování, distribuce a marketingu filmů. Digitalizace kin tak přináší nejen nové možnosti projekce, ale i distribuce obsahu a výrazně rozšiřuje i programovou nabídku digitalizovaných kin. Současně se mění i způsob, jakým filmoví diváci vnímají audiovizuální obsah. To vše klade nové nároky na dramaturgii kina a práci s divákem.

Digitální technologie a internet přinášejí řadu nových možností, jak diváky oslovit a více je zapojit do nejrůznějších aktivit, ale jejich využití je pro řadu provozovatelů kin stále novinkou. Cílem semináře je proto přinést přehled těchto možností a na příkladech úspěšných českých i zahraničních projektů ukázat jejich využití.

Kulturní komise Svazu se již problematikou digitalizace kin několikrát zabývala. Většina kin je totiž stále ve vlastnictví obcí a měst, dodnes však jenom část z nich přešla na novou digitální technologii. V této rubrice také naleznete informace o finančních podporách, které poskytuje ministerstvo kultury právě na digitalizaci kin v obcích a městech.

Digitální technologie jsou mocnou zbraní, které může přilákat do obecních kin nové diváky, bohužel se o ní na obcích stále málo ví. Z tohoto důvodu Vás upozorňujeme na seminář, který se koná dne 15. dubna 2011 v pražském kinu Aero, Biskupcova 31, Praha 3. Na tomto semináři na téma „Digitální věk kin – jak oslovit filmového diváka v digitální éře?“ se dozvíte mnoho zajímavých informací, zkušenosti z měst a obcí, kde již digitalizace proběhla, zároveň zde také vystoupí i zástupci ministerstva kultury a Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie. Účast na totmo semináře je bezplatná.