10.04.2012

Vyhlášení nominací na titul „Historické město roku 2011“

O titul Historického města za rok 2011 se ucházejí města Chrudim, Kutná Hora a Uherské Hradiště. Za účasti zástupců nominovaných měst Mgr. Petra Řezníčka (starosta Chrudimi), RNDr. Ivo Šance CSc. (starosta Kutné Hory) a Ing. Stanislava Blahy (místostarosta Uherského Hradiště) byly dne 10. dubna 2012 na Ministerstvu kultury představeny výsledky soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a zón.

O titul Historického města za rok 2011 se ucházejí města Chrudim, Kutná Hora a Uherské Hradiště. Za účasti zástupců nominovaných měst Mgr. Petra Řezníčka (starosta Chrudimi), RNDr. Ivo Šance CSc. (starosta Kutné Hory) a Ing. Stanislava Blahy (místostarosta Uherského Hradiště) byly dne 10. dubna 2012 na Ministerstvu kultury představeny výsledky soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a zón. Vítěz bude oficiálně vyhlášen dne 17. dubna 2012 u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel.

Titul Historického město roku se udílí za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a zón, který byl vyhlášen Ministerstvem kultury v roce 1992. Program napomáhá ochraně historických sídel a záchraně kulturního dědictví. Funguje pomocí vícezdrojového financování, tedy za peněžní spoluúčasti vlastníka památky, státu a konkrétního města. Soutěže se může zúčastnit každá obec, která je zapojena do Programu regenerace městských památkových rezervací a zón.

Petra Kubařová
kubarova@smocr.cz