Dobrá praxe

Příklady dobré i špatné praxe, zkušenosti z jiných obcí a měst, vzájemné sdílení informací, to vše můžete nalézt v této rubrice

Mgr. Ivona Mottlová

garant rubriky

02.10.2007

Jak řeší rakouské obce rozpočtové určení daní?

Když venkov nemůže dýchat, něco ve státě není v pořádku.

13.06.2007

Možnosti přístupu k internetu v obcích Bílovecka

Město Bílovec zahájilo v březnu letošního roku realizaci projektu „Rozvoj informačních technologií obcí Bílovecka“. Tento projekt byl finančně podpořen Evropskou unií v rámci programu SROP – Společný regionální operační program, opatření 2.2. Evropská unie přispěla ze strukturálního fondu ERDF – Evropský fond regionálního rozvoje na realizaci projektu částkou 8,465 mil. Kč, Česká republika a Moravskoslezský kraj spolufinancovali projekt každý částkou 1,129 mil. Kč.

30.05.2007

Setkání pod kaštany II.

Na Staročeských Májích 12. 5. v Mníšku pod Brdy se mohli občané podruhé zastavit u infostánku pořádaného Hnutím Brontosaurus a Centrem ekologické výchovy Zvoneček, ve spolupráci s městem Mníšek pod Brdy. Akce nazvaná tématicky „Setkání pod kaštany“ byla zorganizována za účelem zjištění názoru občanů Mníšku pod Brdy, jak by si přáli, aby v budoucnosti vypadalo jejich náměstí a především jak naložit se starými jírovci, které jsou již na hranici bezpečnosti a bude nutná jejich obnova.

18.10.2006

Městské oslavy v Jílovém u Prahy

V rámci oslav Dnů evropského dědictví (EHD) se v sobotu 16. 9. 2006 konaly už po třinácté Městské slavnosti.

21.08.2006

Lomnice nad Lužnicí a folklór

V Lomnici nad Lužnicí pracuje řada spolků a dobrovolných organizací. Od roku 2000 reprezentují město oficiálně také folklorní soubor Javor spolu s dětským souborem Javoráček. Tradice a zvyky nejen z oblasti třeboňských blat, ale jihočeský a západočeský folklór jako takový předvádí v blatských krojích. Soubor má již svoji historii – založen byl v roce 1990 a ročně absolvuje až 30 vystoupení doma v Rakousku, Německu a Belgii.

10.02.2006

Finanční úřad na kolenou!

Město Chrastava vyhrálo bitvu o 6,4 mil. Kč. O boji s finančním úřadem jsme informovali také ve druhém čísle měsíčníku INS.