Další akce

V této rubrice můžete najít přehled seminářů, konferencí a jiných odborných školení vhodných pro členy Svazu.

26.06.2013

Výzva k účasti na semináři Referenční rámec pro udržitelná evropská města

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR pořádá dvoudenní informační seminář s cílem seznámit účastníky s Referenčním rámcem pro udržitelná města jako nástroje uplatňování integrovaných přístupů s vazbou na územní strategie připravované pro programové období 2014 - 2020 na území České republiky.

17.05.2013

Školení na téma „Držitelé mezinárodní ochrany"

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky a Organizace pro pomoc uprchlíkům nabízejí zájemcům z řad zaměstnanců samosprávy, kteří přicházejí pracovně do styku s držiteli mezinárodní ochrany, bezplatné školení na téma „Držitelé mezinárodní ochrany“.

13.05.2013

Seminář dobré praxe rodinné politiky na úrovni obcí při příležitosti vyhlášení soutěže Obec přátelská rodině

Ministerstvo práce a sociálních věcí zve na vyhlášení již VI. ročníku soutěže Obec přátelská rodině, které je Svaz spoluvyhlašovatelem. Na vyhlášení bude navazovat blok Příklady dobré praxe, ve kterém Vám vítězové loňského ročníku představí své Plány rozvoje rodinné politiky.

06.05.2013

14. evropské fórum pro ekoinovace

Zveme vás na 14. evropské fórum pro ekoinovace, které se koná ve dnech 23. - 24. 5. 2013 v Praze. Fórum pořádá Evropská komise a Ministerstvo životního prostředí ČR. Jedná se o mezinárodní konferenci pořádanou dvakrát ročně za účelem výměny poznatků o ekoinovacích. Letos se fórum poprvé uskuteční v Praze a bude zaměřeno na čistotu ovzduší ve městech, zejména na problematiku čisté mobility a inovací v oblasti úspor energií s přímým dopadem na kvalitu ovzduší.

05.04.2013

Dopady novely zákona o hospodaření s energií na majitele, správce nemovitostí, provozovatele a vlastníky tepelných hospodářství

Cech topenářů a instalatérů České republiky pořádá dne 25. dubna 2013 při stavebním veletrhu v Brně konferenci zaměřenou na dopady novely zákona o hospodaření s energií na majitele, správce nemovitostí, provozovatele a vlastníky tepelných hospodářství.

19.02.2013

39. Dny malých obcí

Pravidelné setkání se v letošním roce uskuteční dne 5. března 2013 v prostorách Národního domu na Smíchově, Praha 5 a dne 7. března 2013 ve Společenském domě v Prostějově, Komenského 4142/6. Předseda Svazu Dan Jiránek přislíbil představení pozice Svazu během pražského setkání na Smíchově.

28.01.2013

Seminář k uplatnění zákazu pobytu v praxi

Uplatnění zákazu pobytu v praxi podle novely zákona o přestupcích bude věnován seminář pořádaný pod záštitou místopředsedkyně výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Mgr. Ing. Ivany Řápkové ve čtvrtek 14. února 2013 od 10 hodin v prostorách Poslanecké sněmovny v Praze.

28.01.2013

7th European Conference on Sustainable Cities and Towns

Další ročník pravidelné konference o udržitelném rozvoji měst, letos s podtitulem „Zelená a sociálně odpovědné ekonomika: řešení v době krize?", se bude konat ve dnech 17. - 19. dubna 2013 ve švýcarské Ženevě.

09.01.2013

Financování regionálního školství ze státního rozpočtu

Upozorňujeme, že  byla zrušena konference na téma financování regionálního školství, která se měla konat v rámci veletrhu Regiontour na brněnském výstavišti dne 18. ledna 2013.

21.12.2012

Konference IRSPM 2013

Ve dnech 10. až 12. dubna 2013 organizuje v Praze Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity ve spolupráci se sítí IRSPM (International Research Society of Public Management) 17. prestižní konferenci IRSPM 2013. Předseda Svazu Dan Jiránek převzal nad touto akcí záštitu.

11.12.2012

Setkání primátorů a starostů na pražském Žofíně

Schválení novely rozpočtového určení daní a církevních restitucí, požadavkům Svazu nekomplikovat zadávání veřejných zakázek, nevzdalovat státní správu občanům rušením stavebních a matričních úřadů a dalším tématům se věnoval předseda Svazu Dan Jiránek během svého vystoupení na žofínském fóru.

08.11.2012

Výroční konference k deseti letům působení Týmové iniciativy pro místní udržitelný rozvoj, o.s. v ČR

Přijďte poznat a diskutovat nové nástroje, metodiky a výsledky, které Týmové iniciativy pro místní udržitelný rozvoj společně se svými partnery v uplynulém období vytvořily. Jde o místní indikátory udržitelného rozvoje, ekologickou stopu města a školy, uhlíkovou stopu města a uhlíkovou stopu firem.

08.11.2012

Výstupy z konference Energetický management a využívání OZE na komunální úrovni

Institut pro udržitelný rozvoj měst a obcí, o.p.s ve spolupráci se Svazem uspořádal v prostorách Kongresového centra v Praze se dne 31. října 2012 konferenci Energetický management a využívání OZE na komunální úrovni. Účastníci byli seznámeni s konkrétními příklady realizace energeticky úsporných opatření.

06.11.2012

Dny malých obcí

Krátké ohlédnutí za 38. dny malých obcí, které měly své první kolo tentokrát v Prostějově, druhé pak tradičně v Praze na Smíchově.

02.11.2012

Konference Generace Fair

Mezinárodní konference, jejímž tématem bude rovný přístup ke vzdělávání, proběhne pod záštitou Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy dne 14. listopadu od 10:00 do 18:00 v kině Lucerna v Praze. Cílem konference je sdílení myšlenek společného vzdělávání a nalezení inspirace z příkladů dobré praxe.

30.10.2012

Pěvecký happening PAMATUJ!

Vokální soubor Geshem připravuje na 7. března 2013 celonárodní sborový happening PAMATUJ!, jehož cílem je připomenutí vyvraždění více než 10 tis. českých mužů, žen a dětí z tzv. Terezínského rodinného tábora v průběhu 3 nocí roku 1944 v koncentračním táboře Osvětim-Birkenau. 

26.10.2012

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA na konferenci Energetický management a využívání OZE na komunální úrovni

Neváhejte a rezervujte si své místo na konferenci o realizaci energeticky úsporných opatření, především prostřednictvím metody EPC, při které nemusí mít obce pro realizaci energeticky úsporných opatření volné finanční prostředky.

10.10.2012

Využijte možnost architektonického návrhu Vaší lokality nebo prostoru

Máte v obci či městě prostor nebo lokalitu, kterou byste rádi změnili? Chtěli byste zkusit nové, neotřelé řešení? Z doprovodných fotografií je patrné, že nejen města, ale i obce mohou být zajímavým objektem pro architektonické studie. Připojte se a nabídněte svou obec, město mladým architektům.

10.07.2012

Registrujte se na konferenci k budoucnosti pracovních míst na úrovni místních a regionálních samospráv

Závěrečná konference Budoucí podoba pracovních míst na místní a regionální úrovni se uskuteční 15. října v Praze. Hlavním tématem konference je budoucí podoba pracovních míst na úrovni místních a regionálních samospráv, kteří jsou významným zaměstnavatelem ve veřejné správě.

 

27.04.2012

Konference o sociálních službách

Kodaň: 25. - 27. června. Tématem letošního ročníku je „Utváření budoucnosti pro udržitelný rozvoj sociálních služeb: Kvalita, výkonnost, inovace.“

02.11.2011

Svaz podporuje podnikání ve městech a obcích

Svaz měst a obcí ČR převzal záštitu nad projektem společnosti T-mobile Rozjezdy 2011. Projet je zaměřen na podporu drobného podnikání v regionech. Primárně zacílen na sociálně znevýhodněné skupiny obyvatel (matky na mateřské dovolené, čerstvé absolventy škol, podnikatele zapojující sociálně znevýhodněné skupiny apod.). Hlavním důvodem pro vstup Svazu  do projektu je především podpora rozvoje podnikání ve městech a obcích. Tato záštita by měla pomoci přiblížit soutěž a nabídnout odborné podnikatelské rady všem i v těch nejmenších obcích. Do regionálních porot pak Svaz měst a obcí vyšle své zástupce. 

14.09.2011

Autobusová doprava s vysokou úrovní služeb

V rámci projektu COST TU 0603 pořádá Centrum dopravního výzkumu ve spolupráci s ministerstvem dopravy zajímavý Národní workshop na téma autobusová doprava s vysokou úrovní služeb. Workshop se uskuteční dne 4. října 2011 od 10.00 ve Velké zasedačce Ministerstva dopravy ČR. Bližší informace o programu naleznete zde.

28.07.2011

Suburbanizace v České republice: dopady na krajinu a společnost a jejich řešení

Upozorňujeme na konání konference Suburbanizace v České republice: dopady na krajinu a společnost a jejich řešení, která se se bude konat dne 13. října 2011 v Národní technické knihovně v Praze 6. Konferenci pořádá pod záštitou Ministerstva životního prostředí výzkumný tým Urbánní a regionální laboratoř.

20.07.2011

Mezinárodní konference v Tbilisi, 11. října 2011

Agora CE o.p.s. ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR Vás zvou na Mezinárodní konferenci na téma „Česko-gruzínská spolupráce na místní úrovni“, která proběhne 11. října v gruzínském Tbilisi. Kromě konference a krátkého seznámení s touto nádhernou kavkazskou zemí proběhne i návštěva několika místních municipalit. Konference je určena představitelům obcí s rozšířenou působností. Předpokladem účasti na konferenci je připravenost navázat spolupráci s gruzínskými kolegy. Pro 5 vybraných českých účastníků bude cesta, pobyt i účast na konferenci zdarma. Přihlášku a více informací naleznete zde.

12.05.2011

Budoucnost mýta v České republice

Upozorňujeme na seminář Budoucnost mýta v České republice", který se bude konat 24. května od 10 do 13 hodin v Poslanecké sněmovně PČR.

21.04.2011

Odpadové dny 2011

Cyklus Odpadové dny 2011 zahrnuje pět odborných konferencí, které svým zaměřením a obsahem postihují širokou problematiku nakládání s odpady

28.03.2011

D@TOVÉ SCHRÁNKY – ROK DRUHÝ (Datové schránky, bezpečnost, archivace, správa dokumentů)

Zveme Vás na 4. konferenci o datových schránkách zabývající se jejich nejaktuálnějšími aspekty a tématy souvisejícími. Již tradiční konference se bude konat dne 18. května 2011 od 9,00 hod. v kongresových prostorách Aquapalace Hotel Prague. Opět jsme pro Vás připravili zajímavé přednášky špičkových odborníků, kteří stáli u zrodu systému datových schránek, na výše zmíněná témata, kteří Vás seznámí s tím co se během dalšího roku provozu IS DS a datových schránek událo, co se vylepšilo, změnilo, co by se ještě vylepšit dalo.

11.08.2010

Veřejné zakázky a koncese ve světle evropských dotací

Upozorňujeme na konferenci Veřejné zakázky a koncese ve světle evropských dotací, která je pořádána pod záštitou Svazu měst a obcí ČR, ministerstva životního prostředí, Státního fondu životního prostředí ČR a SOVAK ČR. Cílem konference je prezentace aktuální situace ohledně aplikace práva veřejných zakázek, koncesí a veřejné podpory v souvislosti s čerpáním podpory z evropských fondů. Konference se koná 23. září 2010 v Autoklubu ČR, Opletalova ul., Praha 1.

12.03.2010

Udržitelný rozvoj měst

Upozorňujeme na konferenci Udržitelný rozvoj měst, která se koná ve dnech 25. a 26. května v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Cílem konference je poskytnout prostor pro nezaujaté hodnocení udržitelnosti či neudržitelnosti rozvoje měst v České republice v uplynulých dvaceti letech a posouzení úšpěšnosti praktické aplikace konceptu udržitelného rozvoje na místní úrovni.

25.11.2009

Pozvánka na Konzultační den Úřadu Evropského ombudsmana a Úřadu veřejného ochránce práv České republiky

Setkání, které pořádá Centrum pro komunitní práci střední Morava, se uskuteční v pátek 11. prosince v Kanceláři veřejného ochránce práv v Brně.

11.11.2009

Pozvánka na Seminář k novele zákona o veřejných zakázkách a koncesnímu zákonu

Ministerstvo pro místní rozvoj se vzhledem k novele zákona  137/2006 Sb. a rovněž aktuálním otázkám praxe v oblasti veřejných zakázek a koncesí rozhodlo uspořádat další seminář pro zaměstnance správních úřadů.

02.11.2009

Pozvánka na konferenci „Místní poplatky v praxi obcí a měst“

Dovolujeme si vás upozornit na konferenci pořádanou veřejným ochráncem práv JUDr. Otakarem  Motejlem. Konference na téma „Místní poplatky v praxi obcí a měst“ se koná dne 7. prosince 2009 ve velkém konferenčním sále  Kanceláře veřejného ochránce práv v Brně.

27.10.2009

Pozvánka na seminář "Problematika vlastnictví v praxi veřejné správy"

Kancelář Svazu si Vás dovoluje informovat o konání odborného semináře "Problematika vlastnictví v praxi veřejné správy", který pořádá CEVRO Institut dne 3. listopadu 2009 v Českém Krumlově. Nad tímto seminářem převzal záštitu Ing. Oldřich Vlasák, předseda Svazu měst a obcí ČR a poslanec Evropského parlamentu.

21.10.2009

Sdružení Nemoforum oslavilo deset let

Deset let od svého vzniku oslavilo v pondělí 19. října sdružení Nemoforum. Na slavnostním večeru, který se konal v příjemném prostředí seminárního hotelu Akademie v Choceradech, se sešli zástupci institucí z veřejné, profesní i akademické sféry.

12.10.2009

„Metropole versus obce: čí problémy jsou větší?“ - Fórum Hospodářských novin

Ve čtvrtek 17. října 2009 se v hotelu Marriott Prague od 17 hodin uskuteční Fórum Hospodářských novin k tématu „Metropole versus obce: čí problémy jsou větší?“

04.09.2009

Pozvánka na seminář „Výkon přenesené působnosti státní správy versus rozpočtové určení daní (RUD), se zaměřením na obce a města“

V pondělí 21. září 2009 od 10 hodin se v prostorách Jednacího sálu Valdštejnského paláce Senátu uskuteční seminář „Výkon přenesené působnosti státní správy versus rozpočtové určení daní (RUD), se zaměřením na obce a města“. Více informací včetně programu semináře naleznete v této pozvánce. V případě vašeho zájmu je zde k dispozici rovněž návratka.

31.08.2009

Aktuální grantové programy Nadace VIA

Nadace VIA vyhlašuje 7. ročník programu Místo, kde žijeme, jehož cílem je podpořit obnovu nebo výstavbu veřejných prostranství s aktivní účastí veřejnosti při plánování i samotné výstavbě.

25.08.2009

Setkání k řešení náhlých povodní

V úterý 25. srpna 2009 od 10:00 hodin se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR uskuteční setkání k řešení náhlých povodní. Přenos a záznam ze setkání je dostupný na odkazech v této příloze.

20.08.2009

Máte zájem o bezplatný seminář o veřejných dražbách? Termín přihlášení prodloužen

Zástupci odboru veřejných dražeb Ministerstva pro místní rozvoj ČR nabídli Svazu měst a obcí, aby se organizačně podílel na konání seminářů s tématikou veřejných dražeb.

19.08.2009

Pozvánka na informační workshop

Pozvánka ministerstva vnitra na semináře pro výzvu na vzdělávání v eGon Centrech a pro výzvu na technologická centra.

12.08.2009

MPSV ČR a Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky vyhlašují „Týden sociálních služeb“

Týden sociálních služeb se bude konat od 5. do 11. října 2009, a to na různých místech České republiky. Během akce, která nemá v České republice obdoby, se pracoviště sociálních služeb otevřou pro veřejnost a lidé se budou moci osobně seznámit s tím, co sociální služby nabízejí. Více informací naleznete v tiskové zprávě MPSV ČR. 


 

07.05.2009

Moderní metody rozhodování - Trend - systém na podporu rozhodování

Akce je zaměřena na užití nástroje na hodnocení variant podle kritérií a rizik, jehož široké užití v oblasti vyhodnocování  nabídek ve veřejných zakázkách,  personálních řízeních, hodnocení  ekologických projektů, grantových nabídek a dalších dostává v souvislosti s finanční krizí novou aktuální dimenzi.

10.02.2007

Mezinárodní oslavy Svátku sousedů vždy poslední květnové úterý

Tyto oslavy vznikly ve Francii a letos svátek oslaví města již popáté. V české republice se chystá druhý ročník, připojit k oslavám se může i vaše město. Letošní ročník je stanoven na 29. květen.